Спартак с първа загуба в контрола

В крайно интересен и оспорван двубой футболистите на плевенския Спартак загубиха в Ботевград от местния Балкан с 3:4. Това бе и първата загуба на възпитаниците на Вачко Маринов от общо изиграните четири контролни срещи от началото на зимната подготовка.

Балкан воден от бившия наставник на спартаковци Мирослав Миронов показа, че не случайно е на първо място в Югозападната „В” група и само след няколко месеца ще е опонент на плевенчани във втория ешелон. Домакините бяха по-добрия отбор през първото полувреме, надигравайки по всички показатели нашите.

Въпреки това новото попълнение на плевенския тим Николай Цветков откри резултата. Малко след това обаче ботевградчани изпълниха фаул вратаря Христов изби, но притичалият Иван Вълков вкара за 1:1. Съсредоточената игра на домакините в завършващата фаза им донесе преднина от два гола до края на полувремето. Първо Славик Раданов се възползва от грешка в плевенската отбрана и изведе своите с попадение напред.

След това още едно добави Христо Александров дошло пак заради грешка на защитник. Мартин Топузов и Димчо Ръждев можеха да направят резултата още по изразителен, но изтърваха от чисти позиции. След почивката ролите се смениха. Спартак натисна и топката почти не излизаше от половината на Балкан. В резултат на това най-новото попълнение Драгомир Иванов намали на 2:3 вкарвайки с глава след центриране на Цветан Петров. Нашите се хвърлиха с всички сили да търсят ново попадение, но вместо това получиха четвърто във вратата си.

Негов автор бе Ръждев. До края Мариян Маринов намали 3:4 и въпреки финалния щурм на съотборниците му до нова промяна на резултата не се стигна. Съставът на Спартак: Христов – Панов, Ванков, Димов, Атанасов – Раденцов, Л.Иванов, Драгнев, Цветков – Йорданов, Л.Тодоров /Антонов, Р.Иванов, Ивайло Иванов, Маринов, Чанов, Т.Тодоров, Петров, Др.Иванов/.


© Copyright spartak-pleven.com
Най-добре се вижда при резолюция 1024х768 и IE 6