Насред Самоков Спартак би, но пропусна да разгроми Рилецо

Футболистите на плевенския Спартак извоюваха престижна победа с 1:0 като гост на Рилски спортист. Единственото попадение в мача реализира защитникът Петър Василев в 50-ата минута. Нашите получиха право да изпълнят ъглов удар и след последвалото центриране бранителят с глава заби топката в мрежата на домакините. През първата част футболистите от Самоков опитваха да наложат някакъв превес, но той не доведе до нищо съществено. След гола на Василев домакините вдигнаха оборотите и установиха натиск.

Самоковци действаха предимно силово и при всяка възможност изритваха коженото кълбо в половината на гостите. Нашите обаче не се уплашиха, а играха зряло и тактически правилно. Нещо повече - от един от най-негостоприемните стадиони спартаковци можеха да си тръгнат с разгромна победа. С точни и навременни намеси защитата не позволи топката да достигне в опасна близост до вратата на Антонов. В същото време при всеки сгоден случай халфовете с няколко паса хитро се възползваха от оголваните пространства в тила на съперника, извеждайки на стрелкова позиция нападателите.

Така, улисани в атака в търсене на изравнителното попадение, домакините можеха да извадят топката поне още 6-7 пъти от мрежата си. Убийствените контри на Спартак изведоха на три пъти на стопроцентови позиции Симеон Баев. Любомир Иванов на два пъти изтърва да се разпише, а по веднъж пропуснаха Любомир Тодоров и Цветан Петров. Съставът на Спартак: Антонов – Ванков, П.Василев, Димов, Ивайло Иванов - Петров, Раденцов, Л.Иванов, /87 - Р.Иванов/, Атанасов – Баев /85 - Т.Тодоров/, Л.Тодоров /60 - Драгнев/. Източник: в-к "Посоки"


© Copyright spartak-pleven.com
Най-добре се вижда при резолюция 1024х768 и IE 6